Wat houdt een massage in?

Kennismaking
Na een korte kennismaking waar jij je wensen en/of blessures kunt aangeven, neem je plaats op de massagetafel. Je ligt op een comfortabele massagetafel, op zachte handdoeken. De ruimte is aangenaam van temperatuur, er is rustgevende achtergrondmuziek, er zijn geurkaarsen en gedempt (kaars)licht.
Massage

U kunt een volledige ontspanningsmassage afnemen van 60 of 90 minuten. Tijdens deze ontspanningsmassage kunnen de volgende massagetechnieken worden toegepast; effleurages, petrissages, tapotementen, duimrollen en schommelen. Deze basis massagetechnieken worden op de juiste manier en in de juiste volgorde uitgevoerd op de volgende delen van het lichaam; hoofd, hals, nek, schouders, armen, rug, romp, benen en voeten.

Eerst wordt je lijf op een zachte manier strelend en met druk gemasseerd (effleurage) om je lijf los te maken en vertrouwd te laten raken met mijn aanraking, maar vooral om te zorgen dat je tot rust komt. Vervolgens wordt met diverse soorten olie je gehele lichaam gemasseerd, met nadruk op de grote spiergroepen in je rug en benen. Ter afsluiting wordt de overtollige olie stevig van je lijf gewreven en bijf je nog even ontspannen nagenieten en bijkomen.

Tijdens de massage wordt het hele lichaam aangepakt: rug, nek/schouders, benen, billen, voeten, voorkant benen, buik/borst, armen en als afsluiting eventueel het hoofd.

Na afloop van de massage is er een mogelijkheid om te douchen.

Spelregels

- Massages voor iedereen, vanaf 18 jaar.

-Hygiëne is belangrijk; als je niet vooraf kan douchen, kan dat ook voor- of  achteraf bij mij.

-Geef vooraf aan als je klachten hebt. Ook hoor ik graag wat je wel en niet prettig vindt.

-De massagecapaciteit van mijn tafel gaat ongeveer tot +/- 100 kg

-Masseren is voor jou het prettigst als je geen ondergoed draagt, maar dit mag natuurlijk wel.

-Voor behandeling van lichamelijke klachten dien je een fysiotherapeut of arts contacteren.

-Als je ziek bent (griep/koorstig etc.) kun je beter niet gemasseerd worden.